preskoči na sadržaj
 

Dragi učenici i roditelji, na ovoj podstranici pronaći ćete mnoštvo korisnih i zabavnih stranica kojima se možete služiti od kuće. 
Želim vam ugodno provedeno vrijeme i da se što prije ponovno družimo u našoj školskoj knjižnici.  


Vaša knjižničarka Jelena

 

Youtube kanal Mali čitači

Ovaj kanal pokrenula je školska knjižničarka Marija koja će nam čitati najljepše domaće i strane slikovnice i dječje knjige. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radioigra za djecu i mlade + Radijski igrokaz na Meduzi 

Radioigra za djecu i mlade

 

 

 

 

 

 

 

Emisija namijenjena djeci u dobi od pet do petnaest godina koja radiofonijskim sredstvima u izvedbi profesionalnih glumaca predstavlja djela suvremenih hrvatskih književnika za djecu i mlade, dramatizacije poznatih klasika dječje književnosti te važne lektirne naslove. 

Glavnina repartoara temelji se na djelima suvremenih književnika za djecu poput Ane Đokić Pongrašić, Sanje Lovrenčić, Sanje Pilić, Mladena Kopjara, Hrvoja Kovačevića, Zorana Pongrašića, Melite Rundek... Brojene radioigre nastale su kao dramatizacija svjetski poznatih romana kao što su "Gulliverova putovanja" J. Swifta, "Tri mušketira" A. Dumasa ili "Otok s blagom" R.L. Stevensona i "Heidi" J. Spyri. S jednakom pažnjom pristupamo i dramtizacijama domaćih klasika poput romana  "Čudnovate zgode Šegrta Hlapića" I. B. Mažuranić, "Bijeli jelen" V. Nazora , "Bijeli klaun" D. Miloša, "Imaš fejs?" J. Tihi-Stepanić i sl.

Osim toga, na CARNET-ovom portalu Meduza, također možete pronaći brojne radijske igrokaze. Potrebno je prije otvaranja linka biti prijavljen svojim AAI identitetom. 

 

Covibook

 

#COVIBOOK je slikovnica u pdf formatu namijenjena djeci do 7 godina koja na umirujuć i djeci primjeren način objašnjava koronavirus. 

 

Preuzmite je klikom na link ili naslov.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dječji časopisi online

Školska knjiga daruje svim učenicima besplatan pristup listalici s novim brojem Smiba i Modre laste. Otkrijte što je smislila Durica i kakve savjete nudi Lastan. U oba časopisa čeka vas više od stotinu zabavnih tekstova.

 

 

 

0320-SKOL-Besplatni-casopisi-na-WEBu-DOWNLOAD-1080x1080-1-1024x1024Nakladnik Mozaik knjiga također je omogućio čitanje dječjih časopisa online, radi se o časopisima Moj planet i Prvi izbor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juhuhu - dječji portal 

Na ovome portalu mogu se na jednome mjestu pronaći brojne televizijske i radijske emisije te igre namijenjene djeci od tri do jedanaest godina. Sve je sadržaje osmislila i pripremila mala i vrijedna ekipa Produkcijskoga odjela Djeca i mladi HRT-a kako bi roditeljima i djeci učinila jednostavno dostupnim kvalitetan program, i to u svakome trenutku i u sigurnome okružju. Emisije su podijeljene na emisije namijenjene djeci od tri do šest godina te na emisije namijenjene djeci od šest do jedanaest godina, a njihov popis i kratak opis nalazi se u Kutku za odrasle u rubrici emisije i igre.
U suradnji s HRT-ovim partnerom na ovome projektu UNICEF-om i stručnjacima,  dječjim psiholozima, uz odabrane emisije pripremljeni su i naputci za zajedničko gledanje i razgovor s djecom. Njih se može pronaći u rubrici gledajmo zajedno, a brojne druge vrijedne informacije i savjete moguće je pronaći u rubrici UNICEF pomaže.

 

 

Online kazališta i čitanje priča

Hub-ALevel-ASTheatre-2010-002

Kako bi vam olakšala boravak kod kuće u tjednima koji slijede, sljedeća kazališta učinila su dostupnima neke od svojih predstava. 

Teatar Tirena - Mašta je supermoć (kreativni zadaci i dramske igre)

Gradsko kazalište lutaka Rijeka - Wanda LaVanda. Svakoga petka točno u podne, riječki će lutkari na svoju Facebook stranicu staviti po jednu svoju uspješnicu.

Kazalište Mala scena - brojne predstave na zahtjev. Iz kazališta Mala scena svakoga dana u 10 i 18 čitaju knjige za djecu na svojim društvenim mrežama.

Gradsko kazalište lutaka Split - Youtube kanal

Predstave na JoomBoosu - Junaci Pavlove ulice

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizirala je “Vrijeme je za online priču” gdje autori čitaju svoje slikovnice, a sve možete pratiti na njihovom YouTube kanalu.

Glumci kazališta lutaka Zadar svakoga dana u 18 h i nedjeljom u 11 h na svom će YouTube kanalu čitati poznate slikovnice koje su odabrali djelatnici Gradske knjižnice Zadar.

Iz Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca stiže program “Zajčić” za laku noć. Svakoga dana u 20 h glumci Hrvatske i Talijanske drame ispričat će mališanima priču za laku noć, a to možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

 

Kratke vježbe mindfulnessa za djecu za prepoznavanje i kontrolu neugodnih osjećaja i ponašanja

Na stranicama Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba objavljena je ova besplatna brošura. Iduće vježbe su naročito korisne u stanjima uznemirenosti praćenih neugodnim osjećajima kao što su strah, ljutnja, tuga, koji se mogu javiti tijekom stresnih situacija kao što su ovi dani koje proživljavamo u tijeku pandemije koronavirusa (COVID-19) i posljedica potresa u gradu Zagrebu.

Vježbe preuzmite ovdje

TražilicaSadržaji za roditelje

Korisni sadržaji

Online izvori koje možete koristiti u izradi svojih plakata i prezentacija:

Hrvatska enciklopedija

Proleksis enciklopedija

Hrvatski biografski leksikon

Hrv-eng ili eng-hrv rječnik

Izvori na internetu za djecu

https://i.pinimg.com/564x/b5/49/9d/b5499d6ac0fb6cb9d0d0d15b1eedc63d.jpg

Pri pisanju sastavaka i referata potrebno je ispravno koristiti citiranje i napraviti popis korištene literature.

Više informacija o citiranju pronađite ovdje.

 

Provjerite pravopis i ispravnost teksta koji ste napisali ili koristili u prezentaciji!

Hrvatski jezični portal

Rječnik.hr

Pravopis.hr

Ispravi.me


Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju