preskoči na sadržaj
 

Dragi učenici i roditelji, na ovoj podstranici pronaći ćete mnoštvo korisnih i zabavnih stranica kojima se možete služiti od kuće. 
Želim vam ugodno provedeno vrijeme i da se što prije ponovno družimo u našoj školskoj knjižnici.  


Vaša knjižničarka Jelena

 

 

Radioigra za djecu i mlade + Radijski igrokaz na Meduzi 

Radioigra za djecu i mlade

 

 

 

 

 

 

 

Emisija namijenjena djeci u dobi od pet do petnaest godina koja radiofonijskim sredstvima u izvedbi profesionalnih glumaca predstavlja djela suvremenih hrvatskih književnika za djecu i mlade, dramatizacije poznatih klasika dječje književnosti te važne lektirne naslove. 

Glavnina repartoara temelji se na djelima suvremenih književnika za djecu poput Ane Đokić Pongrašić, Sanje Lovrenčić, Sanje Pilić, Mladena Kopjara, Hrvoja Kovačevića, Zorana Pongrašića, Melite Rundek... Brojene radioigre nastale su kao dramatizacija svjetski poznatih romana kao što su "Gulliverova putovanja" J. Swifta, "Tri mušketira" A. Dumasa ili "Otok s blagom" R.L. Stevensona i "Heidi" J. Spyri. S jednakom pažnjom pristupamo i dramtizacijama domaćih klasika poput romana  "Čudnovate zgode Šegrta Hlapića" I. B. Mažuranić, "Bijeli jelen" V. Nazora , "Bijeli klaun" D. Miloša, "Imaš fejs?" J. Tihi-Stepanić i sl.

Osim toga, na CARNET-ovom portalu Meduza, također možete pronaći brojne radijske igrokaze. Potrebno je prije otvaranja linka biti prijavljen svojim AAI identitetom. 

 

 

Dječji časopisi online

Školska knjiga daruje svim učenicima besplatan pristup listalici s novim brojem Smiba i Modre laste. Otkrijte što je smislila Durica i kakve savjete nudi Lastan. U oba časopisa čeka vas više od stotinu zabavnih tekstova.

 

 

 

0320-SKOL-Besplatni-casopisi-na-WEBu-DOWNLOAD-1080x1080-1-1024x1024Nakladnik Mozaik knjiga također je omogućio čitanje dječjih časopisa online, radi se o časopisima Moj planet i Prvi izbor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Toni Milun

Ovaj edukacijski portal pokrenut je prije nekoliko godina s ciljem pomaganja učenicima u savladavanju traženog gradiva iz matematika i fizike, a danas njegovih preko 2000 videolekcija iz 10 predmeta broji preko 21 milijun pregleda. Gledatelji – a među njima su svakako najbrojniji osnovnoškolci i srednjoškolci kojima je Toni pomogao suočiti se s baukom matematike, ali i brojnih drugih predmeta – dosad su prateći lekcije korisno proveli više od 45 milijuna minuta, odnosno gotovo 86 godina, čineći Tonija jednom od najpopularnijih osoba na YouTubeu u regiji. U planu su i lekcije o programiranju. 

 

Online kazališta i čitanje priča

Hub-ALevel-ASTheatre-2010-002

Kako bi vam olakšala boravak kod kuće u tjednima koji slijede, sljedeća kazališta učinila su dostupnima neke od svojih predstava. 

Teatar Tirena - Mašta je supermoć (kreativni zadaci i dramske igre)

Gradsko kazalište lutaka Rijeka - Wanda LaVanda. Svakoga petka točno u podne, riječki će lutkari na svoju Facebook stranicu staviti po jednu svoju uspješnicu.

Kazalište Mala scena - brojne predstave na zahtjev. Iz kazališta Mala scena svakoga dana u 10 i 18 čitaju knjige za djecu na svojim društvenim mrežama.

Gradsko kazalište lutaka Split - Youtube kanal

Predstave na JoomBoosu - Junaci Pavlove ulice

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizirala je “Vrijeme je za online priču” gdje autori čitaju svoje slikovnice, a sve možete pratiti na njihovom YouTube kanalu.

Glumci kazališta lutaka Zadar svakoga dana u 18 h i nedjeljom u 11 h na svom će YouTube kanalu čitati poznate slikovnice koje su odabrali djelatnici Gradske knjižnice Zadar.

Iz Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca stiže program “Zajčić” za laku noć. Svakoga dana u 20 h glumci Hrvatske i Talijanske drame ispričat će mališanima priču za laku noć, a to možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

 

 

Kratke vježbe mindfulnessa za djecu za prepoznavanje i kontrolu neugodnih osjećaja i ponašanja

Na stranicama Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba objavljena je ova besplatna brošura. Iduće vježbe su naročito korisne u stanjima uznemirenosti praćenih neugodnim osjećajima kao što su strah, ljutnja, tuga, koji se mogu javiti tijekom stresnih situacija kao što su ovi dani koje proživljavamo u tijeku pandemije koronavirusa (COVID-19) i posljedica potresa u gradu Zagrebu.

Vježbe preuzmite ovdje

TražilicaSadržaji za roditelje

Korisni sadržaji

Online izvori koje možete koristiti u izradi svojih plakata i prezentacija:

Hrvatska enciklopedija

Proleksis enciklopedija

Hrvatski biografski leksikon

Hrv-eng ili eng-hrv rječnik

Izvori na internetu za djecu

https://i.pinimg.com/564x/b5/49/9d/b5499d6ac0fb6cb9d0d0d15b1eedc63d.jpg

Pri pisanju sastavaka i referata potrebno je ispravno koristiti citiranje i napraviti popis korištene literature.

Više informacija o citiranju pronađite ovdje.

 

Provjerite pravopis i ispravnost teksta koji ste napisali ili koristili u prezentaciji!

Hrvatski jezični portal

Rječnik.hr

Pravopis.hr

Ispravi.me


Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju